Terapia cu laser si afectiunile pentru care aceasta este recomandata

- Categorii: Medicale

Terapie cu laser

In ultimii ani, tehnologia a permis dezvoltarea multor dispozitive medicale care pot fi folosite in centre speciale de terapie, precum si acasa. Unele dintre acestea se bazeaza pe terapia cu laser, care a fost incorporata in aparate care pot ameliora durerea si disconfortul creat de anumite afectiuni.

Utilizarea unui aparat de terapie cu laser se face, in cele mai multe cazuri, la recomandarea unui medic, iar daca planuiesti sa folosesti un astfel de dispozitiv dupa o consultatie de specialitate, ai cateva variante la care poti apela. Terapia cu laser poate fi folosita atat pentru dureri articulare sau ale coloanei vertebrale, cat si ca preventie in aparitia ridurilor.

In acest articol vei descoperi afectiunile in care terapia cu laser poate ameliora semnificativ anumite dureri, dar si cum poti sa alegi un aparat pe care sa il poti folosi acasa.

Cuprins:

1. Terapie cu laser – ce este si cand este recomandata

2. Terapia cu laser si afectiunile pe care le poate trata - coloana, riduri, acnee si articulatii

3. Cum poti alege dispozitive sigure pentru terapie cu laser acasa

1. Terapie cu laser – ce este si cand este recomandata

1 Terapie cu laser ce este si cand este recomandata

Desi laserul ca tehnologie a aparut in 1916, in medicina laserterapia a devenit disponibila incepand cu 1960. De atunci, insa, tehnologia a evoluat atat de mult incat acum, prin terapie cu laser, se pot efectua diverse proceduri cu efect benefic asupra articulatiilor, dar si a pielii.

Terapia cu laser presupune folosirea unor dispozitive cu raze infrarosii pe diverse zone afectate de anumite boli. Scopul primar al acesteia este vindecarea tesuturilor moi, insa este bine sa stii ca, inaintea folosirii oricarui fel de dispozitiv, vei avea nevoie de un consult de specialitate, in functie de afectiunea de care suferi.

Terapia cu laser se poate efectua in centre medicale sau de recuperare specializate, insa exista si aparate care pot fi folosite acasa destul de usor si cu ajutorul carora anumite stari pot sa fie imbunatatite.

In ceea ce priveste functionarea unui aparat de terapie cu laser, mecanismul este destul de simplu si presupune punerea capatului luminos al dispozitivului direct pe piele, ceea ce va permite fotonilor eliberati de lumina sa patrunda pana in straturile de suprafata ale pielii, stimuland fluxul sangvin si regenerarea celulara.

Terapia cu laser poate fi folosita in tratarea unor afectiuni ale coloanei vertebrale, in cazul fracturilor, pentru acestea putand fi utilizate si diverse aparate de masaj, usor de folosit si acasa.

De asemenea, exista si posibilitatea de a folosi terapia cu laser pentru riduri, aceasta redand fermitatea pielii atunci cand este folosita pe termen lung.

2. Terapia cu laser si afectiunile pe care le poate trata - coloana, riduri, acnee si articulatii

Folosirea unor aparate pentru terapie cu laser pentru acasa poate trata cu succes diverse dureri articulare si nu numai.

Astfel, exista aparate de terapie cu laser pentru coloana, mai ales atunci cand postura pe care o dobandesti cand stai foarte mult timp pe scaun, in picioare sau aplecat este afectata. Astfel, un medic ortoped poate recomanda sedinte de kinetoterapie care sa fie completate cu laserterapie.

Mai exista si alte afectiuni care pot fi tratate in acest fel, astfel ca exista si:

  • terapie cu laser pentru articulatii;
  • terapie cu laser pentru fracturi;
  • terapie cu laser faciala, pentru riduri.

De asemenea, exista si terapia cu laser pentru acnee, care in cabinetele cosmetice are un pret destul de ridicat. Pe langa folosirea unui astfel de aparat, pentru a evita praful care astupa porii, purificatorul de aer poate fi unul dintre cele mai bune dispozitive pentru acasa, deoarece va asigura o ventilatie corecta a aerului.

3. Cum poti alege dispozitive sigure pentru terapie cu laser acasa

3 Cum poti alege dispozitive sigure pentru terapie cu laser acasa

Pe piata exista destul de multe dispozitive si aparate pentru terapie cu laser pentru articulatii, dar si pentru diverse fracturi, astfel ca alegerea unui anumit model poate fi dificila. In acest caz, este recomandat:

  • sa ceri parerea medicului;
  • sa alegi aparate certificate;
  • sa ceri pareri avizate despre utilizarea lor din alte surse.

Ce este bine sa mai ai in vedere atunci cand alegi un aparat de terapie cu laser pentru acasa, fie ca il doresti pentru coloana, articulatii sau in urma unei fracturi, este ca mai poti avea nevoie si de alte dispozitive, precum ortezele sau carje pentru a corecta postura.

Aparatele de terapie cu laser trebuie sa fie folosite cu regularitate pentru a simti sau a vedea efectele, in cazul in care sunt utilizate ca dispozitive cosmetice.

Terapia cu laser are foarte multe beneficii, iar unul dintre cele mai importante este ca poate fi folosita pentru o plaja destul de mare de afectiuni ale tesuturilor moi, cu rezultate pe termen lung.

In concluzie, daca doresti sa ai un aparat pentru terapie cu laser pentru acasa, este recomandat sa mergi la un consult de specialitate, urmand ca achizitia acestuia sa se faca de la producatori sau magazine autorizate si de specialitate. De asemenea, in afara acestora, este bine sa nu uiti si de alte dispozitive care sa te ajute in recuperarea completa, mai ales in cazul fracturilor sau a durerilor de coloana.

Sursa foto: Pexels.com.

Articole recomandate

Distribuie articolul

Produs adaugat a favorite
Produs adaugat in lista de comparare.

Cookie-urile ne ajută să oferim serviciile noastre. Utilizând aceste servicii, acceptați modul în care utilizăm cookie-urile.